Laat je verwennen bij Dermalounge beauty center in Zwolle.

Pigmentbehandeling

Hoe ontstaan pigmentvlekken

Pigmentatie is deels erfelijk maar ontstaat meestal door zonlicht, een verstoorde hormoonhuishouding, medicijngebruik of stress. Deze factoren verstoren het proces van de pigmentcellen, waardoor er ophopingen ontstaan. Dit zijn de vlekjes die u ziet in de bovenste huidlaag. Daarnaast kan pigmentatie ook ontstaan na kleine wondjes, acne of huidirritatie. Op middelbare leeftijd kunt u te maken krijgen met zogeheten ouderdomsvlekken, die zich uiten in  grotere en omrande vlekken. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door zonlicht.

Pigmentatie voorkomen

De vorming van pigmentvlekken kunt u deels zelf voorkomen. Door uit de zon te blijven en uw gezicht elke dag en elk seizoen in te smeren met een zonnebrandcrème van minimaal factor 50 vermindert u het risico op pigmentvlekken aanzienlijk. Ook na behandeling van uw pigmentvlekken is het insmeren erg belangrijk om verdere pigmentatie te voorkomen.

Onze laserbehandeling in Zwolle

Wanneer u pigmentvlekken wilt laten verwijderen kan een laser behandeling uitkomst bieden. Het najaar is hierbij de perfecte periodes in het jaar, omdat u geen zongebruinde huid mag hebben tijdens de behandeling.

Bij Dermalounge Beauty Center in Zwolle werken we met de Pro laser, waarbij we uw pigmentvlekjes met IPL kunnen behandelen. IPL staat voor ́intense pulsed light. Deze laser geeft een gecentreerde lichtimpuls af.
Het voordeel van IPL is dat door het bredere aanbod van golflengten pigment effectiever wordt afgebroken dan bij de meeste andere lasers.
In het algemeen zijn twee tot vier behandelingen voldoende om pigmentvlekken te verwijderen. Bij ernstige pigmentatie kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Tijdens de behandeling in onze kliniek in Zwolle voelt u een warmte door de huid gaan. Dit is vrijwel pijnloos en in een fractie van seconden weer verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De behandeling is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. Het geavanceerde systeem voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen en de behandeling wordt altijd uitgevoerd door een ervaren huidspecialist.

Na de behandeling

Na de laserbehandeling kan de huid licht opzwellen en wat branderig aanvoelen. Dit verdwijnt binnen 1 tot 2 dagen. De behandelde pigmentatie wordt meestal eerst iets donkerder. De kleur van de huid normaliseert binnen een aantal dagen door het afschilferen van de opperhuid. Bij dieper pigment kan dit tot enkele weken duren. Na de behandeling is de huid nog 4 weken extra gevoelig voor de zon. Daarom dient u blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden en het behandelde gebied goed in te smeren met zonnebrandcrème. U kunt na de behandeling uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten.

  • 1 vlekje: € 50,00
  • Enkele vlekjes: € 95,00
  • Gelaat: € 245,00
  • Gelaat en hals: € 345,00
  • Hals: € 175,00
  • Hals en decolleté: € 275,00
  • Handen: € 175,00
  • Handen en onderarmen: € 325,00
  • Handen en gehele armen: € 425,00

Maak hier online uw afspraak

© 2017 Dermalounge beauty center